Kızlık zarı çeşitleri ve özellikleri

Kızlık zarı çeşitleri ve özellikleri açısından ele alırsak didaktik bir sınıflama yapmak zordur, bunun sebebide bayanlar birçok çeşit kızlık zarı bulunması ve bunları bile kendi içinde birçok varyasyona sahip olması, her kadında başka alt şekillerle karşımıza çıkmasıdır. Peki kızlık zarı çeşitleri neden bu kadar önemli, neden birçok bayan kendi kızlık zarı çeşidini öğrenmek için evde bir aynanın üzerine çömelip ıkınıyor, veya bir jinekoloğa giderek  herhangi bir şikayeti olmasa bile kızlık zarı muayenesi oluyor ?

Kızlık zarı nasıl bozulur ?

Öncelikle her şey bir yana, henüz bir erkekle sürtünme benzeri bir teması bile olmamış genç bakire bayanlar evlendiklerinde kızlık zarı kanaması olup olmayacağını, es kaza esnek kızlık zarına sahip olup olmadıklarını öğrenmek için kendi kendilerine kızlık testi yapıyorlar ama anlayamazlarsada gelip jinekologlara muayene oluyorlar. Bu grubun bir üst basamağı, gerçek cinsel ilişki yaşamamış ama mastürbasyon veya erkek arkadaşla ön sevişme sırasında vajinaya parmak girişi olan bayanlar izliyor, yine bunlara paralel başka bir grupta tam girişli cinsel ilişki olmasa bile kıyafet üzerinden veya çıplak sürtünme ile yakınlaşma deneyimi olanlar geliyor, bunlara ben şanssız grup diyorum, bunun sebebide toplumumuzda şöyle veya böyle sebebine bakılmaksızın bekareti bozulmuş bayanlar aynı kategoride değerlendiriliyor, birçok kişiye durumunuzu anlatmanız zor olacaktır. Son grup ise gerçek cinsel ilişkiye giripte kızlık zarı kanaması olmayan kızlardır, burada esnek kızlık zarından dolayımı kanama olmadı , yoksa cinsel ilişkide kızlık zarı yırtıldı ama damarsız olduğu için kan mı gelmedi gibi ayrımlar açısından kızlık zarı muayenesi taleb edilir.

Kızlık zarı çeşitleri

Kızlık zarı çeşitleri yukarıda saydığım durumlardan dolayı birçok toplumda önem kazanır, mesela esnek kızlık zarı ortasındaki dev adet deliği sebebi ile bozulmuş kızlık zarına çok benzer ve ilk cinsel deneyim sanki ilik defa değilde uzun süredir aktif cinsel yaşantısı olan bir bayanınki gibidir, yani penisin ilk girişi gayet kolay olur, hatta vajina genişliği ortlamanın birazda üzerindedir, bu daha derin bir şüphe oluşturabilir, hadi kan gelmedi ama vajina genişliğini nasıl açıklıyorsun gibi birbirini destekleyen soru işaretleri ile işin içinden çıkmak zor olabilir, ilişkinin üzerinden 10 günden fazla süre geçmeden bekaret testi yapılırsa bayan lehine sonuç ile problem çözülebilir, ama daha uzun bir süre varsa hangi tarihte cinsel ilişki olduğunu anlamak zorlaşır. En şanslı bayanlar annüler kızlık zarı yani ortada tek delikli himen ve elek şeklinde kızlık zarı yani cribriform himenlilerdir, bunlarda ilk cinsel ilişkide kızlık zarı penis başınca hissedilir ve yırtılma net olarak deneyimlenir, bol miktarda kızlık zarı kanaması gelir. Zaten kalıcı kızlık zarı dikimi flep yöntemindede genellikle en fazla kanayan zar çeşidi olan annüler kızlık zarı şeklinde zar yapılır. Diğer köprüsel, yarımay, hilal şekillerinde kızlık zarını hiç anlatmayacağım onlar zaten az bulunur, cinsel birleşmede birkaç damla gibi az kanama olur.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızlık zarı dikimi

Çentikli kızlık zarı kanar mı ?

Kızlık zarının saat 6 yönünde yırtılması