Kızlık zarı nasıl görünür ?

Kızlık zarı nasıl görünür , neye benzer , kızlık zarı rengi nasıldır , kızlık zarı nerededir , kızlık zar çeşitleri nelerdir , parmak ile kızlık zarı bozulması olabilir mi , tampon kızlık zarını bozar mı ? gibi merak edilenleri anlatıyoruz. Kızlık zarı vajina girişinde yer alan bir yapıdır. Mukoza denen bir dokudan oluşur. Adı gibi incedir ve zar yapısındadır. İşlevi var mıdır yok mudur tartışmalı bir konudur. Vajinaya mikrobik etkenlerin girmesini zorlaştırdığı gibi bir düşünce vardır fakat bu sadece teorik bir bilgi olup kanıta dayanmamaktadır.
Kızlık zarının özelliği ilk ilişkide kanamasıdır ki bu % 70-80 gibi bir orandır. Yani kızlık zarının ilk ilişkide kanaması mutlak bir kural değildir. % 20-30 gibi bir oranla da kanama olmayabilir. Bu da oldukça yüksek bir orandır. Özellikle bekaret kavramının önemli olduğu bizim gibi toplumlarda sosyal sorunlara henüz yeni başlamış evliliklerin bu sebeple son bulmasına bazen eşler arası şiddete ve çok vahim sonuçlara varabilmektedir.

KIZLIK ZARININ ŞEKLİ HERKESTE AYNIMIDIR ?

Çok büyük oranda halka şeklindedir. Vajina girişinde yer alır. Ortasında yaklaşık 1-2 cm kadar boşluk vardır. Bu boşluğun sebebi adet kanının ve akıntının buradan geçerek dışarı atılabilmesi içindir. Halka şeklindeki bu zarın eni yaklaşık 5 mm kadardır. Kalınlığı ise kişiden kişiye değişmekle birlikte çok inceden, birkaç mm ye kadar ulaşabilir. İnce olan zarlar daha kolay yırtılır, yırtılırken daha az ağrı olur kanamada daha azdır. Etli kalın olan zarların yırtılması ise daha zordur ve biraz daha acı verici bir ilişki yaşanabilir. Kanama miktarı da çok olur bazen bu kanamayı dikiş atarak durdurabiliriz. Bazı durumlarda zar o kadar kalındır ki ilişki mümkün olmaz ve bu durumda küçük bir müdahaleyle zarın bir kısmı çıkartılır ve vajina girişi ilişkiye uygun hale getirilir.

Daha ender olarak zar elek gibi delikli olabilir veya halka şeklinde fakat önden arkaya bir bant gibi yapıyla 2 bölüme ayrılmış olabilir. Bunun dışında çok farklı ama son derece ender rastlanan tipleri de olabilir. Bazı zarlar tamamen kapalı olabilir. Çok ender rastlanan bir durumdur. Ancak sonuçları açısından son derece ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Adet görmeye başlanınca kan dışarı atılamadığı için vajinada birikmeye başlar daha sonra alanlar doldukça tüplere ve karın içi boşluğuna kan dolmaya devam eder sonuçta tüm genital sistem hasar görür ve acil ameliyat gerekir. Bu gibi hallerde basitçe kızlık zarı üzerinde kanın akacağı bir delik açmak yeterli tedaviyi sağlar ve basit bir işlemdir.

Bazı zarlar normalde esnek yapıda olmamasına rağmen doğuştan esnek yapıda olabilir. Bu gibi durumlarda ilişki olur fakat zar esnediği ve yırtılmadığı için kanama olmaz. Buda eşler arası haksız suçlamalara yol açar. Birçok evlilik daha başlangıçta yara alır ve eşlerin birbirine olan bakışı değişir. Yine bazı zarlarda o kadar gevşek yapıdadır ki adeta ilişkiyle yırtılacak bir doku yoktur. Bu durumda da kanama oluşmaz ve aynı suçlamalar ve karşılıklı ithamlar burada da meydana gelebilir. Muayeneyle zarın bu durumu anlaşılabilir ve çiftlere bu konuda bilgi verilebilir.

Bazı zarlarda damarsal açıdan zayıf olabilir. Bu gibi hallerde ilişki esnasında zar yırtılır ağrı da olur fakat kanama ya hiç olmaz yada çok az olur ki buda potansiyel olarak eşler arası sorun yaratabilir.

KIZLIK ZARININ YAPISI DİKİM İŞLEMİ İÇİN FARK YARATIRMI ?

Kızlık zarı şekil olarak farklı farklı yapıda olsa da dikim işlemi esnasında yapılanlar aşağı yukarı aynıdır ve başarı oranı eşittir. Zaten flep işlemi zar halkasının hemen önüne yapılır. Bu nedenle teknik olarak bir fark yoktur.
Sonuç olarak şekillerine göre kızlık zarları
1-Halka şeklinde olanlar. En sık bu şekil görülür
2-Elek gibi olanlar Daha enderdir
3-Şerit gibi bölmeli olanlar
4-Çok kalın olup ilişkiye imkan vermeyenler

5-Tamamen kapalı olanlar gibi gruplandırılabilir.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızlık zarı dikimi

Çentikli kızlık zarı kanar mı ?

Kızlık zarının saat 6 yönünde yırtılması