Kızlık zarının saat 6 yönünde yırtılması

Kızlık zarının saat 6 yönünde yırtılması sık sık karşınıza çıkan bir tabir olabilir, ne anlama geldiğini anlatacağım, öncelikle şunu belirteyim,İstanbul Bakırköy'deki muayenehanemizi  dan arayabilir, ayrıca den yazabilirsiniz, konumuz fazla dağıtmadan benzer mevzular arasında ; kızlık zarı saat yönleri neye göre belirleniyor, kızlık zarı saat 4 hizasında yırtılma nedir, diğer yırtıklardan farkı nedir, kızlık zarının yarısının yırtılması gerdek gecesinde kanamayı engeller mi, kızlık zarının saat 3 yönünde yırtılması hafif bir bozulma olarakmı değerlendirilir, kızlık zarı saat 1 yönünde yırtılması neden az rastlanır, kızlık zarı saat 7 yönünde yırtılmasında ne fark vardır, kızlık zarı çeşitleri arasında çentikli kızlık zarı resmi ile esnek kızlık zarı görüntüleri birbirine neden çok benzer, kızlık zarının yırtılması için ne kadar girmesi gerekir, 2 cm yeterli olur mu ? şeklindekilerede yer veriyoruz.

Bakirelik zarı himenin saat 6 yönünde yırtılması ne anlama gelir, sırt üstü yatar pozisyonda bacaklar yana açıldığında görünür hale gelen vajina girişini saat kadaranı olarak düşünürsek üstte klitoris ve mea idrar deliği saat 12 yönüne, anüs ise saat 6 yönüne denk gelecektir, bu durumda en sağdaki kısım saat 3 yönü, en soldaki kısım ise saat 9 yönüdür, bu mantıkla hataket ederek zar üzerindeki yırtığın tam olarak nerde olduğunu tarif etmek mümkün olur, bu neden önemlidir ? ileri bir tarihte aynı hasta yeniden muayene edildiğinde mevcut yırtığın bir önceki muayeneden itibaren ne hale geldiği ve yeni oluşan yırtıkları eski yırtıkla ayırd edilmesi açısından ehemmiyet içerir.

Kızlık zarının saat 6 veya 12 , yahutta farklı bir yönde yırtılmaları arasında sonuç açısından bir fark var mıdır ? hayır yoktur, kızlık zarı üzerince küçük bir yırtık, hatta bir çentikli kızlık zarı bile olsa gerdek gecesinde kanama gerçekleşme olasılığı oldukça düşer. Evet çok nankör bir organ bu himen biliyorum ama aslında gerçek bir organ değil, temeline inerseniz embriyolojik bir artık gibi duruyor ama yinede dış ortamdan gelecek bakterilerin rahme ulaşmasını engellediğide bir gerçek. Yırtılan kızlık zarı neden kendini tamir edip eski halini almıyor, bu soruya kesin bir cevap verilemez, dini çevreler size namusla ilgili söylemlerde bulunabilir ama spontan yani kendiliğinden iyileşme olmadığıda su götürmez bir gerçek olarak karşımızda duruyor, tek istisnası kızlık zarı dikimi ile yenidne gerdek gecesinde kanaması kesin olabilecek yeni bir kızlık zarına sahip olabilme opsiyonudur.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızlık zarı dikimi

Çentikli kızlık zarı kanar mı ?