Kızlık zarı çeşitleri nasıl anlaşılır ?

Birçok genç bayan evlilik öncesi dönemde veya gerdek gecesinde kızlık zarı kanaması ile karşılaşmama  şikayeti ile bizi arayarak esnek kızlık zarına sahip olup olmadıklarını teşhis etmek için kızlık zarı çeşitleri nasıl anlaşılır diye sorarlar. Aslına bakarsanız kızlık zarı muayenesi yapmadan hangi kızlık zarı çeşidine sahip oduğunuzu söylemek mümkün değildir ama olasılıklardanda bahsetmek gerekir. Penisin vajinaya bir kez bile girmesi kızlık zarının bozulduğunu gösteren kesin bir hadisedir, kan gelmemiş olması veya o sırada adet görüyor olmanız bekaretin bozulmayacağı anlamına gelmez. Esnek kızlık zarı çeşidine sahip bayanlardada ilk girişte zar içten ayrışma şeklinde bozulur ama kızlık kanı gelmez. Bunun dışında ortada tek delikli annüler ve köprüsel yani septal kızlık zarı çeşitleri daha kolay yırtılacağı için özellikle sürtünme şeklinde ön sevişmelerde bozulabilir ve kan gelir. Sürtünmeye en dayanıklı kızlık zarı çeşidi ise üzerinde minik delikler olan cribriform kızlık zarıdır. Önceden hangi himen yani kızlık zarı çeşidine sahip olduğunuzu anlamak için bacak aranıza ayna tutmak veya cep telefonu ile resmini çekip başkalarına göndermek fayda sağlamaz, tek çare kızlık zarı muayenesidir.

İstanbul'da kızlık zarı muayenesi yapan doktorlar için tıklayın.

Bu yazımızda kızlık zarı çeşitlerinin nasıl anlaşılacağını açıklamak dışında, genel olarak kızlık zarı çeşitlerini ele alıyoruz, kızlık zarı rengi konusunda kısa bilgiler verip kızlık zarının nasıl görüneceğini anlatıyoruz, son olarakta kızlık zarı dikiminden bahsediyoruz.

Kızlık zarı çeşitleri

Hangi tip kızlık zarına sahip olduğunu merak eden hanımlar İstanbul Bakırköy'deki muayenehanemizi arayarak kızlık zarı resmi göndererek kendilerinin kızlık zarı çeşitlerinden hangisine sahip olduklarını sormak istiyorlar ama yasal olarak cinsel içerikli resim kabul edemiyoruz, ayrıca resim üzerinden kızlık zarı hakkında çıkarımda bulunmak pek mümkün değildir. Pratik yaşamda nerdeyse her bayanda farklı kızlık zarı çeşidi olduğunu söylemekle birlikte teorik olarak en sık rastlanan himen tipleri ; annüler kızlık zarı yani ortada tek delikli, köprülü kızlık zarı yani septal, cribriform kızlık zarı yani elek şeklinde , lunar kızlık zarı yani hilal şeklinde ve esnek kızlık zarıdır.

Kızlık zarı rengi

Kadınların dış genital organlarının görünümü ve rengi kişiden kişiye çok değiştiği için bu karmaşık yapı içinde himeni ayrıd edebilmek için kızlık zarı rengi nasıldır diye çok soran oluyor, ama genelde o bölgedeki küçük dudaklar, vajina ve kızlık zarı gibi yapılar birbirine çok yakın renklerde olduğu için kızlık zarının açık kırmızı renkte olduğunu söylermek size pek fayda sağlamayabilir.

Kızlık zarı nasıl görünür ?

Kızlık zarı anatomik olarak küçük dudakların altında vajina girişinde lokalize olmuştur, fakat bayanlarda kızlık zarı çeşitleri geniş bir yelpaze olduğu için tarif edilen yerde aradığını bulamayan bayanlar bize ulaşarak kızlık zarı nasıl görünür diyen sorarlar. Açık kırmızı renkteki kızlık zarı vajina iç duvarı ile aynı yapıdadır ve ortada minik bir delik görünür, bazı tip kızlık zarlarında ise elek gibi minik delikler gözlenebilir.


Kızlık zarı dikimi

Yıllardır cinsel ilişkiye girmektede olsanız, yada hiç tam birleşme yaşamadan sürtünme, mastürbasyon veya parmakla kızlık zarı bozulmasına maruz kaldı iseniz , dahada ileri defalarca kürtajda yaptırmış olsanız her durumda kızlık zarı dikimi yapabiliyoruz. Himenoplasti ameliyatı için herhangi bir ön şart veya yaş üst sınırıda yoktur. Tüm dünyada adı sanı duyulmuş bir kızlık zarı dikimi merkezi haline gelen İstanbul'da iki farklı metodla bekaret tamiri yapmaktayız, hastalarımızın çoğu tarafınca tercih edilen flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi zaman sınırı olmayan bir bakirelik sağladığı için tüm dünyada çok popülerdir, dolayısı ile ülke içinden gelen birçok hastamız olduğu gibi Avrupa ülkelerindende yoğun taleple karşılaşıyoruz. Daha eski bir yöntem olan geçici kızlık zarı dikimi ise genelde birkaç gün içinde cinsel ilişkiye girecek bayanlar tarafınca tercih ediliyor. 2020 senesi için İstanbul'da kızlık zarı diktirme ücretleri için arayınız yada WhatsApp'tan fiyat listesi isteyiniz.

İstanbul'da kızlık zarı dikimi yapan en iyi doktorlar için tıklayınız.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızlık zarı dikimi

Çentikli kızlık zarı kanar mı ?

Kızlık zarının saat 6 yönünde yırtılması